Sizin Görüşleriniz

Mimar Görüşleri

Suzan Karasu
2017-05-19 12:59:19

Bütünleştirilmiş park alanları her bir katılımcının yaşamına olumlu katkı sağlama özelliğindedir. Benzer şekilde, "herkes için oyun alanı", insanın boş zamanını tek başına anlamlı bir şekilde veya diğer insanlarla birlikte geçirmesine yaştan bağımsız olanaklar sunmaktadır. Parkın gelişimi ile mahalle sakinlerine çekici bir açık ve yeşil alan sunulmakta ve böylece mahalle değer kazanmaktadır. Topluluğun engelli/engelsiz, genç/yaşlı birbirinden bağımsız ve birlikte aynı mekanda bulunma şansına sahip olmalarına olanaklar sunmaktadır.

Erdem Kuruman
2017-05-19 12:58:04

Bu doğrultuda, gençler ve yaşlılar için gelecek odaklı ve yenilikçi açık ve yeşil alanların oluşturulması şimdiden planlamaya dahil edilmelidir. Ancak her bir yerin kendine özgü çıkış noktaları olacaktır. O nedenle alana özgü her olanak, potansiyel ve özellikler şehre ve bölgeye göre dikkate alınmalıdır. O bölgenin açık ve yeşil alan için özelleştirilmiş planlama kriterleri oluşturulmalıdır. Aynı zamanda nesillerin sağlıklı yaşamını desteklemesi için açık ve yeşil alanlarda kapsayıcı yaklaşım ile tasarım konsepti değerlendirilmelidir

Cihan Aktar
2017-05-19 12:29:28

İnşaat alanında son yıllarda yaşanan büyük gelişmeleri takip etmek de bir o kadar zor oluyor. Her ne kadar gazete, dergi ve internet kaynakları kullanılsa da bir bilgi, haber ve gelişmeyi ilk ağızdan duymak için ücretli abonelikler veya servisler kullanılması gerekebiliyor. Fakat artık durum değişti Yapi.com.tr bünyesinde yer alan uzmanlar derledikleri haber ve yazılı kaynakları tek çatı altında toplayarak okuyucularına doğru, tarafsız ve yalın bir dille sunmayı hedefliyor.