Sizin Görüşleriniz

Mühendis Görüşleri

Elif Dumanlı
2017-05-19 12:58:51

Biliyoruz ki, kentte sadece çocuklar değil aynı zamanda yaşlılar da yaşlarına uygun tasarım ve hareket mekanlarına ihtiyaç duymaktadırlar. Açık ve yeşil alanların sadece çocuklar için oyun alanı olmadığının, aynı zamanda 50 yaş üstü yaşlılar için de olanakların sunulması gerektiğinin düşünülmesi gerekmektedir. Bu noktada insanda hareketlilik ve hareket sevinci teşvik edilmelidir. Bu durumda, "Kentte tüm yaş gruplarına yönelik olarak hangi çekici ve fonksiyonel hareket/oyun olanakları sunulabilir?" sorusundan yola çıkılarak kuşaklar arası bağların kurulduğu, gönüllerin buluştuğu bir mekanın oluşturulması hedeflenmektedir

İhsan Bay
2017-05-19 10:03:54

Kamusal alanlar insanların faaliyetleri ve etkinlikleri ile oluşmaktadır. Kamusal alan, öncelikle bir ortak alan özelliği noktasında gerek çocuklar, gençler, ebeveynler ve yaşlılara bireysel hareket fırsatları gerekse bir arada faaliyetlerde bulunma olanakları sunmaktadır. Bu nedenle kentte yaşayanların günlük yaşamda rutin olarak vakit geçirdikleri sokak köşeleri, küçük parklar ve meydanlar gibi alanların göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Kentsel açık ve yeşil alanlar, yaşayan mahallelerde çeşitliliğin artırılması için merkezi bir öneme sahiptir. Aynı zamanda kuşakların karşılaşma mekanı olarak kent içerisindeki komşuluğu desteklemektedir. Açık alanlarda insanlar tarafından gerçekleştirilen aktiviteler yaratıcı çevreleri etkinleştirmektedir.